Veldvoetbal meest "gevaarlijke" sport

Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking beoefent een sport. Helaas kan het ook wel eens misgaan. Het aantal sportblessures in Nederland ligt jaarlijks rond de 3.700.000. Het NOC-NSF laat zien dat dit aantal vrijwel stabiel blijft, net zoals de onderverdeling hiervan in geslacht en leeftijd. Fitness is de meest populaire sport gevolgd door zwemmen en hardlopen.

Infographic: Sportblessures in NederlandDe meest voorkomende sportblessures
De meest “gevaarlijke” sporten zijn veldvoetbal (760.000), hardlopen (610.000), fitness (470.000) en tennis (230.000). In de infographic van Gerust.nl waar u ook zorgverzekeringen kunt vergelijken is te zien welke soorten sportblessures het meeste voorkwamen. Zo valt 28% van alle voetbalblessures onder enkelblessures.

Sport en zorgverzekeringen
Sporters hebben vaak behoefte aan een specifiek vergoedingenpakket. Denk bijvoorbeeld aan fysiobehandelingen, vergoedingen voor sportmassages en begeleidend advies van een sportarts. Deze zitten niet in het basispakket.

Het is voor intensieve sporters dan ook belangrijk de aanvullende dekkingen van hun zorgverzekeraar goed te bekijken. Zo zijn medische behandelingen die met een sportblessure nodig zijn grotendeels of volledig gedekt.

 

Doelgroepen: 

Bestand: