Jeugdleden Be Ready zijn leergierig

Voor de tweede keer dit seizoen heeft voetbalvereniging Be Ready uit Hank een beroep gedaan op onze technische commissie, om haar jeugdleden bij te “scholen” op spelregelgebied.

 

door Peter van den Tillaart

De kantine van Be Ready liep rond 19.15 uur behoorlijk vol met jongens en meisjes van de B-junioren, waardoor de verwachtingen van de technische commissie bijgesteld moest worden. Op zo’n grote toeloop had men niet gerekend. Gelukkig konden er een aantal setjes schriftelijke vragen bij gekopieerd worden, zodat alle aanwezige jeugdleden (ruim 30) de tien schriftelijke vragen konden maken.

Alvorens te beginnen met de schriftelijke vragen werden de juiste benamingen van de lijnen en de gebieden op het speelveld en waar deze voor dienen behandeld. Vervolgens werden de spelhervattingen opgesomd. Met deze kennis moesten de jeugdleden aan de slag met de schriftelijke vragen.

Na de schriftelijke vragen kon Jan beginnen met aan de hand van beelden de regels op een begrijpelijke wijze uit te leggen. Ondertussen keek Peter van den Tillaart de schriftelijke vragen na. Slechts 4 personen hadden een voldoende weten te scoren, waaronder een leider. Eén van de meisjes heeft met 7 goede antwoorden de hoogste score behaald.

Na een korte pauze werden de juiste antwoorden op de schriftelijke vragen toegelicht. Uit de vragen die gesteld werden vanuit de jeugd, blijkt wel dat ze leergierig zijn en erachter kwamen dat er nog heel veel te leren valt over de spelregels van het spelletje dat ze al jaren beoefenen.

 

Doelgroepen: 

Bestand: